Machineveiligheid, de GAVE

December 2022

Houd deze pagina in de gaten…..

Op dit moment wordt er achter de schermen gewerkt aan een handig boekje waarin een aantal basisprincipes worden omschreven die we tegenkomen binnen Machineveiligheid. Het doel hiervan is om een overzichtelijke bundel met korte teksten samen te stellen. Die teksten kunnen dienen als een handvat om met machineveiligheid om te gaan.

Het boekje heeft als title: Machineveiligheid, De GAVE gekregen naar aanleiding van een eerder geschreven artikel. Omdat het voor een groot deel toch samenhangt met het ‘gezonde agrarische verstand.’

Uit de leeswijzer:

Uitgangspunt van deze uitgave is om dit gedurende de tijd verder uit te breiden en te voorzien van korte praktische stukken informatie. Elk hoofdstuk omvat een interessant onderwerp wat losstaand gelezen kan worden. Veel van de stukken zijn al gepubliceerd op de site van DSC. Het doel was nooit om een complete bundel  ervan te maken, maar uiteindelijk om de lezer zo goed mogelijk op weg te helpen binnen het complexe vakgebied. Daarom is dit ‘boek’ bij uitstek geschikt om een onderwerp kort te bestuderen, bij de onderwerpen is daar waar mogelijk een bron vermeld zodat altijd verdere studie mogelijk is.

De eerste uitgave behelst met name de speelvelden in de wetgeving tussen de Machinerichtlijn en de Arbeidsmiddelenrichtlijn.

Hieronder vindt u alvast een klein voorproefje….

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - d-sc.nl

Website laten maken? SiteToGo.nl