Over DSC

Martijn Drost staat als oprichter achter DSC. Opgeleid als elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ingenieur is hij in hart en nieren een techneut. Gedurende zijn loopbaan waarbij hij is gestart als automation engineer heeft hij steeds meer affiniteit met veiligheid ontwikkeld. Hij heeft voor een grote fabrikant van veiligheidssystemen zijn kennis op het gebied van industeriele veiligheid verder doorontwikkeld.

Pragmatisch

Gedurende zijn loopbaan heeft hij steeds meer affiniteit ontwikkeld in het overbrengen van kennis en meedenken in pragmatische oplossingen binnen machineveiligheid. Dat doet hij door machinefabrikanten, werkgevers, engineers en consultants te begeleiden in het gebruiken van de complexe wet- en regelgeving rondom machineveiligheid. Martijn Drost is gespecialiseerd als machineveiligheidsexpert.

Van bottle-neck naar oplossing, werkbaar veilig!

‘Veiligheid wordt vaak als lastig en bottle-neck gezien’ echter is dit juist de uitdaging om hierin de ultieme oplossing te vinden. Veiligheid is geen harde keuze tussen goed of fout. Maar een kwestie van het hanteren van juiste normen en baseren op goede keuzes. Dit kan in het ontwerp zijn of in aanvullende maatregelen. Werkbaarheid en veiligheid moeten samen een plekje krijgen zodat de operator het maximale uit het proces kan halen. Hiervoor is het noodzakelijk dat veiligheid niet als beperkend wordt ervaren.

Kennis

Het delen van kennis en ervaring staat centraal bij DSC. Of het nu om een lezing gaat een training of advies. Martijn Drost is betrokken bij congressen rondom veiligheid, is verbonden aan het NEN als docent binnen de leergang machineveiligheid en neemt zitting in de normcommissie machineveiligheid (NC 341018).

Van complexiteit naar inzicht

De uitdaging bij het overbrengen van informatie zit in het op een luchtige manier overbrengen van informatie en de luisteraar mee te nemen in het verhaal. Martijn Drost streeft er altijd naar om verbanden in de materie van veiligheid toe te lichten en inzichtelijk te maken.

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - d-sc.nl

Website laten maken? SiteToGo.nl